1923'e 'darbe' diyen TBMM Başkanı Kahraman'dan Atatürk'süz 30 Ağustos mesajı

1923'e 'darbe' diyen TBMM Başkanı Kahraman'dan Atatürk'süz 30 Ağustos mesajı
TBMM Başkanı İsmail Kahraman' 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili mesaj yayınladı.. Kutlama mesajında Atatürk ismi yine geçmedi.

1923'e 'darbe' diyen, Meclis'teki Atatürk resmini kaldırmaya kalkan TBMM Başkanı İsmail Kahraman 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili mesaj yayınladı.. Kutlama mesajında Atatürk ismi yine geçmedi.

İşte TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın, Atatürk'süz 30 Ağustos mesajı;

"İstiklal Savaşı'nda kazandığımız zaferlerin sonuncusu, 30 Ağustos 1922 tarihinde yapılan Başkomutanlık Meydan Savaşı olmuştur. Böylece tarihimizin 'Zaferler ayı' tanımına uygun olarak elde edilen büyük zafer ile dünyadaki tüm mazlum milletlerin son kalesi ve umudu Anadolu'nun, ehl-i salibin egemenliği altına girmesinin önü kapatılmıştır. İslamiyet ile şereflendiğimiz günden itibaren Hakk'ı üstün tutmak ve adaleti dünyaya yaymak için mücadele veren aziz milletimiz, kazandığı zafer ile kendisini tasfiye etmek isteyen Batılı güçler karşısındaki 200 yıllık geri çekilişini de sona erdirmiştir.

Milletimiz, 95 yıl önceki emperyalist istilaya, örtülü bir şekilde 15 Temmuz 2016 tarihinde de maruz kalmıştır. İşbirlikçi FETÖ ihanet çetesinin hain girişimi, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere milletimizin gayreti, feragati, direnci ve dirayeti ile hedefine ulaşamadan ortadan kaldırılmıştır. Büyük zaferin 95'inci yıl dönümünü kutluyor, şanlı tarihimize altın bir levha gibi asılan zaferi kazanan ordumuzun başkomutanını, komutanlarını, Mehmetçiklerini, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

1923'e 'darbe' demişti

Yeni Meclis başkanı İsmail Kahraman 2 Eylül 2013'te Aksiyon dergisi’nde yayınlanan röportajında “Darbe olmaz diyor muydunuz?" sorusuna verdiği yanıt aynen şöyleydi;

“Türkiye’de 1444 ile 1918 arasında 474 yılda 17 isyan hareketi oldu. Bir de cumhuriyet dönemi var. 1923’e ihtilal dedik, 1960, 71, 80, sonra postmodern darbe dedik. Bir de açığa çıkmamış olanlar, 1938 ile 2001 yılları arasında 16 tane darbe ve darbe teşebbüsü var. Yani dışarıdan görünenin çok daha ötesinde darbe var Türkiye’de”

Etiketler :