15 Temmuz Şehitler Köprüsü davasında karar

15 Temmuz Şehitler Köprüsü davasında karar
15 Temmuz Şehitler Köprüsü davasında karar : Abdullah Tayyip Olçok'un şehit edilmesine ilişkin 12 sanık ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde 34 kişinin şehit olduğu olaylara ilişkin 133'ü tutuklu, 143 asker hakkında açılan davada 9 ay sonra karar çıktı. Mahkeme heyeti, “Anayasayı ihlal" suçundan 72 sanığı ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

SANIKLAR DURUŞMAYA KATILDI

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu 133 sanık hazır bulundu. Öte yandan çok sayıda müşteki ve izleyici de duruşmaya katıldı.

MAHKEME KARARINI AÇIKLADI

Saat 10.45 'de kararını açıklayan mahkeme heyeti, Türk Ceza Kanunu'n 309. Maddesinde yer alan “Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs" suçundan 72  sanığı ayrı ayrı ağırlaştırmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.  Abdullah Tayyip Olçok'un şehit edilmesine ilişkin 12 sanık da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

BAZI SANIKLAR “ANAYASAYI İHLAL SUÇUNA YARDIM" SUÇUNDAN CEZA ALDI

Bazı sanıklar da “Anayasayı ihlal suçuna yardım" suçundan 17 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı, bazı sanıklar da 15'er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, hükmü okumaya devam ediyor.

DEĞİŞİK ORANLARDA HAPİS CEZALARI

Abdullah Tayyip Olçok'un şehit edilmesine ilişkin 12 sanık da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Erol Olçok'un şehit edilmesine ilişkin de yine 12 sanık da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Öte yandan sanıklar değişik suçlardan farklı oranlarda hapis cezalarına çarptırıldı.Mahkeme heyeti, 44 sanığı tüm suçlardan ayrı ayrı beraatine karar verdi.

SALON KARIŞTI

Kararın okunmasının ardından sanıklar marş okudu. Bunun üzerine şikayetçiler de sanıklara tepki göstererek, sıraların üzerine çıktı. Bazı müştekiler de ellerinde bulunan maddeleri sanıkların bulunduğu bölüme fırlattı. Bir müşteki de elindeki bastonu sanıklara doğru fırlattığı görüldü. Bazı sanıklar götürülürken şikayetçilere el salladı. Duruşma salonu önünde de gerginlik ve arbede bir süre daha devam etti. Jandarma bunun üzerine duruşma salonunu tamamen boşalttı.

DHA

Etiketler :