15 Temmuz öncesi Hollanda'dan Türkiye açıklaması

15 Temmuz öncesi Hollanda'dan Türkiye açıklaması
Hollanda Kabinesi, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in Hollanda ziyaretinin iyi karşılanmayacağını açıkladı. Bunun üzerine Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yaptı

Hollanda Kabinesi, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in Hollanda ziyaretinin iyi karşılanmayacağını açıkladı. Bunun üzerine Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Tuğrul Türkeş'in ziyaretinin engellenmesi ibret vericidir." denildi.

Hollanda Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin mevcut durumu göz önüne alındığında” Türkeş’in ya da Türk hükümetinin başka bir üyesinin katılımının istenmediği belirtildi.

Hollanda’da Mart ayında yapılan ve göçmen karşıtlığının ana temayı oluşturduğu parlamento seçimlerden önce de Türkiye’de yapılacak anayasa referandumu konusunda bu ülkedeki Türklerle toplantılar yapmak için Hollanda’ya gitmek isteyen Türk bakanların ziyaretlerinin istenmediği açıklanmıştı.

Bu açıklamaya rağmen Hollanda’ya giden aile ve sosyal politikalar bakanı ise polis eşliğinde ülkeden çıkarılmıştı. Hollanda Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında son kararın da Mart ayında yaşanan olayların “doğal bir sonucu” olduğu belirtildi.

TÜRKİYE’DEN SERT YANIT

Türk Dışişleri Bakanlığı’ndan Hollanda’nın 15 çıkışına ise sert yanıt geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada “Tuğrul Türkeş’in ziyaretinin engellenmesi ibret vericidir” denildi.

TUĞRUL TÜRKEŞ'TEN YANIT

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Ziyaretime gösterilen tepki vatandaşlarımızın demokratik haklarına müdahaledir" dedi.

Etiketler :