11 yaşındaki kıza üvey baba tacizi! "Artık dayanamıyorum"

11 yaşındaki kıza üvey baba tacizi! "Artık dayanamıyorum"
Baba B, 11 yaşındaki kızının üvey babası tarafından taciz edildiğini, kendisini arayıp “Artık dayanamıyorum” diye yardım istediğini öne sürerek avukatıyla birlikte savcılığa başvurdu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da devreye girdi

Baba B, 11 yaşındaki kızının üvey babası tarafından taciz edildiğini, kendisini arayıp “Artık dayanamıyorum” diye yardım istediğini öne sürerek avukatıyla birlikte savcılığa başvurdu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da devreye girdi. Kız çocuğu geçici koruma altına alındı.

Hürriyet’ten Banu Şen’in haberine göre baba B. ve anne A. 2015’te boşandı. Çiftin o günlerde sekiz yaşında olan kızları, annesinde kaldı. Anne A., ayrıldıktan sonra üvey baba (ÜB) ile evlendi. Baba, velayet davası sürecinde bir araya geldiği kızının, kendisine ve avukatına üvey babasının tacizine maruz kaldığını söylediğini iddia etti. Baba, kızının anlattıklarını velayet davasına bakan mahkemeye ilettiğini de söyledi.

B’nin iddiasına göre, mahkeme küçük kızı dinlemedi, anne ise tüm bunları babanın uydurması olarak niteledi. B, şöyle konuştu: “Kızım cinsel istismara uğradığını ilk geçen sene söyledi. Bana da avukatıma da söyledi. İlk başta tedbiren kızımı bana verdiler ancak sonra tedbir bozuldu ve kızımı geri aldılar. Mahkemede de bunu dile getirdik ama ısrarla ne hakim sordu kızıma ne de pedagog. Cinsel istismarla ilgili tek bir soru sormadılar. Biz ısrarla söyledik. Hakim hep aynı pedagoga gönderdi. ‘Başka pedagoga gönderin’ dedik avukatımla. ‘Adliye içindeki pedagog bakacak’ dediler. Avukatımla görüştü kızım. Adamın yaptıklarını anlatmış.”

‘Kendisine bir şey yapacak diye düşündüm’

Kızının ağlayarak okuldan kendisini aradığını söyleyen baba, 11 yaşındaki çocuğun “Baba artık dayanamıyorum” dediğini anlattı: ‘Kızım okulda öğretmenlerine anlat, arkadaşlarına anlat. Ben hemen atlayıp geliyorum’ dedim. Arkadaşlarına söylemiş, öğretmenine söylemekten çekinmiş büyük ihtimalle. Bana mesaj attı. ‘Baba beni affet ne olur ben de çok üzülüyorum sensiz hayat çok zor. Baba ne olur affet beni’ diyordu. Çok korktum. Kendisine bir şey yapacak diye düşündüm. Aradığımda eski eşim çıktı. Ben bir şey söylemeden ‘Öyle bir şey yok. Öyle bir şey yok’ demeye başladı. Sonra da kapattı ve kızımla bir daha görüşemedim. Uçağa binip İzmir’e gittim. Baskı altında olduğunu düşünüyorum. Eşime ilk söylediğimizde ‘Ben annesiyim sizden daha çok korurum’ dedi. Annesi ısrarla kabul etmiyor. Örtbas etmek istiyor. Yasa gereği gidip bana ait olmayan sürede görmeye kalksam hakkımda işlem yapılır, uzaklaştırma verilir diye kendi başıma hareket edemiyorum.”

Bakanlık devreye girdi

Anlatımına göre baba, savcılığa gidip şikayette bulundu ve kızının koruma altına alınmasını istedi. ‘Babasız Bırakılan Çocuklar, Çocuksuz Babalar Derneği’ de gece geç saatlerde TBMM Çocuk İstismarını Araştırma Komisyonu’yla görüştü. Komisyon, savcılıkla iletişime geçti. Dernek ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na haber verdi. Bakanlığın İzmir İl Müdürlüğü devreye sokuldu.

Savcılıkla da irtibata geçen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ekipleri dün küçük kızı okuldan alarak geçici koruma altına aldı. Küçük kız daha sonra pedagoglar eşliğinde ifadesi alınmak üzere Çocuk İzleme Merkezi’ne (ÇİM) götürüldü. Küçük çocuğun, ifadesi alınana kadar Aile Bakanlığı’nın girişimiyle bakımevinde kalacağı belirtildi.

Etiketler :