10 Ekim Anıtı'na saldıranlar hakkında suç duyurusu

10 Ekim Anıtı'na saldıranlar hakkında suç duyurusu
10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği, Ankara Tren Garı önündeki 10 Ekim Anıtı'na yapılan saldırıya ilişkin suç duyurusunda bulundu.

BirGün'de yer alan habere göre, 10 Ekim Katliamı’nda yaşamını yitirenler için yapılan anıtın sprey boyalarla boyanmasına tepki gösteren 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği, yapılan saldırıya ilişkin suç duyurusunda bulundu.

10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği, KESK, DİSK, TMMOB ve TTB Ankara Tren Garı önünde bir araya geldi. 10 Ekim Katliamında yaşamını yitirenler adına yapılan saygı duruşunun ardından bileşenler adına açıklama yapan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, “Etrafta burayı çeken mobeseler var. Saldırıyı gerçekleştirenlerin kimliği belli. Saldırıyı yapanların tutuklandığını görmek istiyoruz” dedi.

Anıta yönelik dördüncü saldırı ile karşı karşıya olduklarını belirten Coşgun, şunları söyledi: “Acımıza saygı duyulması bir yana bir de hayatını kaybedenler için yapılan bu sembolik anıta bile saldırıyorlar. Bu saldırıyı kınıyoruz. Yeni bir anıt talep ettiğimiz bir dönemde devlet mevcut anıtı bile koruyamıyor. 10 Ekim Anıtı'nı bugün saldırı öncesi eski haline getireceğiz."

Etiketler :