Bir Evde 20 Ton Çöp Bulundu

Erzurum'da Alzheimer hastası Şerafettin T'nin evinden, 2 kamyon çöp çıkarıldı. Yaklaşık 110 metrekare olan 2 artı 1 dairenin tamamının çöple dolu olduğu belirtildi.

Erzurum'un Palandöken ilçesinde, kötü ve ağır kokudan rahatsız olan bina sakinleri belediye temizlik ekiplerine bildirimde bulundu. İhbara gelen ekipler Şerafettin T.'nin evinden, 2 kamyon çöp çıkardı. Toplanan çöplerin yaklaşık 20 ton olduğu belirtildi.

53955-7.jpg

Yaklaşık 110 metrekare olan 2 artı 1 dairenin tamamının çöple dolu olduğu belirtildi.

Adrese sevk edilen polis ve belediye ekipleri, daire sahibi Şerafettin T. ile görüştü. Alzheimer hastası ve 7 evi olduğu öğrenilen Şerafettin T.'nin yakınlarını çağıran ekipler, evdeki eşyaların taşınması için 5 gün süre tanıdı.

Şeraffettin T.'nin hastanede tedavi gördüğü sırada yasal sürenin dolması üzerine çöp eve dönen dairede ekipler temizlik yaptı. Çöplerin çıkarılmasının ardından ev, dezenfekte edildi.

53955-8.jpg

Palandöken Belediyesi Zabıta Amiri Köksal Kızılkaya, "Belediyeye yapılan yazılı müracaat sonucu bahsi geçen yerde yaptığımız tahkikat neticesinde binadan gelen kötü kokular üzerine çöp ev olduğunu tespit ettik. Takriben 18 ile 20 ton arasında çöp olan ev 13 personel tarafından 4 saatte boşaltılıp, dezenfekte edildi ve apartman sakinlerinin mağduriyeti giderildi" diye konuştu.

Kaynak:DHA